L'altre dia, mentre posava ordre, vaig trobar una bobina de CDRoms on, entre tots els discos, hi havia un backup amb l'etiqueta “BSD, 1995”. Dins hi havia un /home sencer, una còpia del directori personal que tenia aquell any. Pels fitxers de configuració que hi vaig trobar, i segons la meva memòria, devia ser d'un Slackware.
En aquella època jo era un “script-kiddie”, és a dir, un nano torra-collons, a la xarxa. Em dedicava a reunir una extensa col·lecció d'exploits, organitzats segons sistemes operatius, versions, programes, compilacions, etc. Amb aquests exploits provava la seguretat de sistemes Unix i Vax remots, d'arreu del món i, en la majoria dels casos, m'hi introduïa.
En aquell CDRom hi havia, a part dels exploits, tota una caixa d'eines que utilitzava per a tantejar els objectius. Avui dia d'això se'n diu “buscar un vector d'atac”. D'entre totes aquelles eines, n'hi havia una que utilitzava *sempre*: strobe.
Strobe era un programa que escanejava ports. Li oferies l'adreça IP o el hostname de l'objectiu i en trobava tots els ports que estaven oberts, esperant connexions.
Aquesta eina la va desenvolupar Julian Assange, quan era un hacker, i en aquell temps no vaig donar-l'hi la més mínima importància: tothom signava el seu software, amb els seus “nicks” o noms-de-guerre i, en alguns casos, amb el nom real.
Adjunto, en aquest post, un fragment d'una captura de pantalla que vaig fer el 1995, on es veu una finestra de terminal on s'hi executa l'strobe. No tinc ni idea de per què vaig fer aquella captura. Normalment feia captures de pantalla dels sistemes que hackejava, com a trofeu. Utilitzava el xwd (X-Window dump) i me l'enduia cap al meu ordinador. Sovint hi apareixia l'escriptori de l'administrador, amb les seves terminals i les tasques que feia. Sovint també només hi apareixia un login de CDE.
Ho he trobat curiós i per això ho he compartit amb vosaltres.